Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Munchkin

Munchkin

Ga de kerker in. Dood alles wat je tegenkomt. Steek je vrienden in de rug en steel hun spullen. Grijp de schat en ren. Geef het toe, dit vind je leuk!.

De Dungeon Crawl

Dit bekroonde kaartspel, ontworpen door Steve Jackson, legt de essentie van de ervaring van een “dungeon crawl” vast ... zonder dat stomme rollenspel. Jij en je vrienden strijden om monsters te doden en magische voorwerpen te pakken. En wat een magische items! Trek de Horny Helmet en de Boots of Butt-Kicking aan. Gebruik de Staff of Napalm ... of misschien de Chainsaw of Bloody Dismemberment. Begin met het slachten van de potplant en het kwijlende slijm, en werk je een weg omhoog naar de plutoniumdraak ...

Munchkin kan elke groep RPG fanaten tot hysterie reduceren. En terwijl jouw groep lacht, kun je hun spullen stelen.

Satirisch kaartspel

Munchkin is een satirisch kaartspel gebaseerd op de clichés en eigenaardigheden van Dungeons and Dragons en andere rollenspellen. Elke speler begint op level 1 en de winnaar is de eerste speler die level 10 bereikt. Spelers kunnen tijdens het spel bekende D & D-achtige karakterklassen worden die tot op zekere hoogte bepalen welke kaarten ze kunnen spelen.

Er zijn twee soorten kaarten: schatten en encounters. Elke beurt 'trapt de huidige speler de deur naar in’- en trekt een encounterkaart van de stapel. Meestal moet je daarbij met een monster vechten. Monsters hebben hun eigen levels en spelers moeten proberen deze te overwinnen met behulp van de levels, wapens en krachten die ze tijdens het spel hebben opgedaan of ze kunnen wegrennen.

Helpen, of juist hinderen?

Andere spelers kunnen ervoor kiezen om de speler te helpen of te hinderen door extra monsters aan de ontmoeting toe te voegen. Het verslaan van een monster zal meestal resulteren in het trekken van schatkaarten en het verwerven van niveaus. Verslagen worden door een monster resulteert in "slechte dingen", waarbij meestal levels en schatten verloren gaan.

Heb je dus zin in een niet al te moeilijk, maar wel erg grappig spel gebaseerd op klassiek rollenspellen? Probeer dan Munchkin, of een van de vele thematische vervolgen van Munchkin.

Uitbreidingen Basisspel

Mini Uitbreidingen

Opzichzelfstaande versies

Munchkin Warhammer 40K

Munchkin Dungeon