Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Vrijdag

Vrijdag

Vrijdag, is gebaseerd op het verhaal van Robinson Crusoë en zijn trouwe partner Vrijdag. Je speelt als vrijdag, en wanneer Robinson Crusoe zijn schip op jouw eiland laat crashen, worden je vredige tijden verstoord. Je moet Robinson helpen om het eiland te overleven en hem voorbereiden om de piraten te verslaan die naar het eiland komen.

Spel voor één speler

Wat Vrijdag uniek maakt is dat het een solitair kaartspel is, dus maar voor één speler bedoeld is. Er zijn natuurlijk andere spellen die je alleen kan spelen, maar Vrijdag is er speciaal voor ontwikkelt. In dit spel neem je de rol aan van Vrijdag en probeer je Robinson Crusoe door het spel heen te leiden.

Om Robinson te helpen zorg jij ervoor dat hij altijd klaar is om nieuwe en grotere uitdagingen aan te gaan door hem uit te rusten met vaardigheden en gereedschap. Robinson start namelijk als een niet al te sterke of snuggere avonturier, maar door gevaren te bestrijden (of juist tactisch te verliezen) bouw jij zijn deck van vaardigheden op. Uiteindelijk moet jij als Vrijdag je vriend Robinson voorbereiden op een gevecht met twee piraten.

Aangepaste moeilijkheid

Overleven op het eiland levert nieuwe gevechtstechnieken op, dat is zeker waar. Maar leven op het eiland neemt ook erg veel energie. Des te langer hij op het eiland is, des te meer verouderingskaarten aan zijn gevechtsdeck worden toegevoegd. Deze zijn juist vervelend om te hebben. De strategie is dan ook balans vinden tussen snel handelen en je arsenaal uitbreiden, of er juist voor te kiezen om meer risico te nemen en er voor te zorgen dat je Robinson niet een te hoge prijs moet betalen voor het verblijven op het eiland. Houdt hem gezond, jong en maak het sterk voor het eindgevecht tegen de piraten!

Vrijdag wordt geleverd met 4 moeilijkheidsniveaus. Als je de eerste verslaat ga je naar niveau 2, daarna 3 en als laatste 4. Hierdoor heeft het spel ook nog een goed herspeelbaarheidsgehalte. Vrijdag neemt niet veel ruimte in beslag en kan je dus makkelijk meenemen op reis in de trein, het vliegtuig of op andere plaatsen waar je in je eentje wat tijd moet vertoeven.