Ticket to Ride: USA

Ticket to Ride: USA

Met een elegante, eenvoudige gameplay kan Ticket to Ride in minder dan 15 minuten worden geleerd. Spelers verzamelen kaarten van verschillende soorten treinwagons die ze vervolgens gebruiken om spoorroutes in Noord-Amerika te claimen. Hoe langer de routes, hoe meer punten ze verdienen. Extra punten komen voor degenen die bestemmingskaarten vervullen - doelkaarten die verre steden met elkaar verbinden; en voor de speler die de langste ononderbroken route aanlegt.

"De regels zijn eenvoudig genoeg om op een treinkaartje te schrijven - elke beurt trek je meer kaarten, claim je een route of krijg je extra bestemmingskaarten", zegt de auteur van Ticket to Ride, Alan R. Moon. "De spanning komt doordat je gedwongen wordt om hebzucht in evenwicht te brengen - meer kaarten aan je hand toevoegen en angst - een kritieke route verliezen aan een concurrent."

Ticket to Ride gaat verder in de traditie van Days of Wonder's grootformaat bordspellen met hoogwaardige illustraties en componenten, waaronder: een extra grote bord kaart van Noord-Amerika, 225 op maat gemaakte treinwagons, 144 geïllustreerde kaarten en houten score markeringen.

Sinds de introductie en talloze daaropvolgende prijzen, is Ticket to Ride de BoardGameGeek-belichaming geworden van een 'gateway-spel' - eenvoudig genoeg om in een paar minuten te leren, en met genoeg actie en spanning om nieuwe spelers betrokken te houden en in het spel voor de duur.

Uitbreidingen en versies Ticket To Ride