Small World

Small World

In Small World strijden spelers om verovering en controle over een wereld die simpelweg te klein is om ze allemaal te huisvesten.

Ontworpen door Philippe Keyaerts als een fantasievol vervolg op zijn bekroonde Vinci, wordt Small World bewoond door een maffe cast van personages zoals dwergen, tovenaars, amazones, reuzen, orks en zelfs mensen, die hun troepen gebruiken om territorium te bezetten. en aangrenzende landen veroveren om de andere rassen van de aardbodem te verdrijven.

Door de juiste combinatie te kiezen uit de 14 verschillende fantasie rassen en 20 unieke speciale krachten, haasten spelers zich om hun rijk uit te breiden - vaak ten koste van zwakkere buren. Maar ze moeten ook weten wanneer ze hun eigen al te uitgebreide beschaving in verval moeten brengen en een nieuwe naar de overwinning moeten berijden!

Bij elke beurt gebruik je ofwel de meerdere tegels van het door jou gekozen ras (type wezens) om aangrenzende (normaal) gebieden te bezetten - waarbij je onderweg mogelijk zwakkere vijandelijke rassen verslaat, of je geeft je ras op en laat het "in verval" gaan. . Een race in verval wordt aangeduid door de tegels naar hun zwart-witte kant te draaien.

Aan het einde van je beurt verdien je een punt (muntstuk) voor elk gebied dat je races bezetten. Je kunt tegelijkertijd één actieve race en één race in verval hebben op het bord. Je totale bezetting kan variëren, afhankelijk van de speciale vaardigheden van je ras en de gebieden die ze bezetten. Na de laatste ronde wint de speler met de meeste munten.

Van dezelfde makers als: Ticket to Ride

Vervolgen, versies en uitbreidingen