Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Sequence

Sequence

Sequence is een unieke combinatie van een klassiek kaartspel met een bord. Je kunt het met 2 of 3 spelers spelen, maar ook in teams. Daardoor kan je het zowel in een familiesetting of als een partyspel spelen. Om te winnen moet je 2 rijen van 5 fiches van dezelfde kleur op het spelbord krijgen… maar hoe doe je dat?

Hoe speel je Sequence?

Sequence is niet een moeilijk spel om te leren, je hebt al snel door wat je moet doen. Maak eerst 2 tot 3 teams, of speel tot en met 3 spelers individueel. Ieder team, of elke speler kiest een kleur fiche, je kan kiezen uit groen, blauw of rood. Daarna krijgt ook elke speler een aantal kaarten, dit verschilt afhankelijk van hoeveel mensen er mee spelen. In het boekje vind je een tabel hoeveel elke speler krijgt. De kaarten die overblijven vormen een stapel met de plaatjes naar beneden. Je kaarten houdt je tijdens het spelen in je hand, en je zorgt ervoor dat niemand ze ziet. Ook je teamgenoten mogen je kaarten niet zien!

De speler die begint legt een kaart uit zijn of haar hand voor zich neer, en plaatst dan een fiche op het bord dat overeenkomt met die kaart. Elke kaart komt 2 keer voor op het bord, je mag eerst kiezen welke je doet. Maar let wel op dat je maar 1 fiche per vakje mag plaatsen. Je pakt daarna een kaart van de stapel en doet deze in je hand. Het is de bedoeling dat je 5 fiches op een rij krijgt, lukt je dat twee keer dan win je Sequence.

Boeren en dode kaarten

Boeren hebben in sequence een speciale rol. Er zitten namelijk 8 boeren in het deck, er zijn twee verschillende boeren: Degenen met 2 ogen zichtbaar. Als je deze speelt mag je een fiche neerleggen op een vakje naar keuze. De boer met één oog zichtbaar laat je een fiche naar keuze van je tegenstander van het bord halen. Let op, dit mag geen fiche van een al complete rij zijn.

Het kan voorkomen dat je op een gegeven moment dode kaarten pakt, dus kaarten waarvan beide vakjes al bezet zijn. Dat is niet erg, je kan de kaart namelijk afleggen en omwisselen voor een nieuwe tijdens je beurt.

Lukt het jou of je team de tegenstanders te slim af te zijn? Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen in Sequence.