Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Machiavelli

Machiavelli

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan ​​de spelers regelmatig voor verrassingen. Als deze karakters bouw je gebouwen, verzamel je munten en zorg je ervoor dat je altijd een stapje op je medespelers voor bent. Lukt hoe goed ken jij je medespelers en lukt het jou om de machtigste van de stad te worden?

Wordt 1 van de 8 personages

Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komt de karakters in een vaste volgorde aan de beurt. Elke beurt zal elke keer hetzelfde rijtje van personages af gaan, dit kan meespelen in je strategie.

Als je aan de beurt bent, mag je inkomen nemen of een nieuwe gebouwenkaart kiezen (je begint het spel met 4 gebouwen in je hand). Daarna mag je nog een gebouw uit je hand voor je neerleggen als je dat kunt betalen. Daarnaast mag je de functie van jouw karakter uitvoeren. Zo kan een moordenaar een ander karakter voor deze ronde uitsluiten, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1, en krijgt is de priester immuun voor de condieteres mogelijkheid om gebouwen te slopen. Elk personage heeft eigen speciale krachten die je toe kan passen.

Alle gebouwen zijn zoveel punten waard als de kosten ervan. Verder kun je bonuspunten verdienen als je als eerste 8 gebouwen hebt en voor het sparen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!

Zie ook de uitbreiding: De Donkere Landen.