Gloomhaven

Gloomhaven

Gloomhaven is een spel van op Euro geïnspireerde tactische gevechten in een aanhoudende wereld van veranderende motieven. Spelers zullen de rol aannemen van een rondtrekkende avonturier met hun eigen speciale vaardigheden en hun eigen redenen om naar deze donkere hoek van de wereld te reizen. Spelers moeten uit noodzaak samenwerken om dreigende kerkers en vergeten ruïnes op te ruimen. Tijdens het proces zullen ze hun vaardigheden verbeteren met ervaring en buit, nieuwe locaties ontdekken om te verkennen en te plunderen, en een steeds groter wordend verhaal uitbreiden, gevoed door de beslissingen die ze nemen.

Dit is een spel met een aanhoudende en veranderende wereld die idealiter over veel spelsessies wordt gespeeld. Na een scenario zullen spelers beslissingen nemen over wat ze moeten doen, wat zal bepalen hoe het verhaal verder gaat, zoiets als een "Kies je eigen avontuur" -boek. Het doorspelen van een scenario is een coöperatieve aangelegenheid waarbij spelers zullen vechten tegen geautomatiseerde monsters met behulp van een innovatief kaartsysteem om de volgorde van spelen te bepalen en wat een speler op zijn beurt doet.

Elke beurt kiest een speler twee kaarten om uit zijn hand te spelen. Het nummer op de bovenste kaart bepaalt hun initiatief voor de ronde. Elke kaart heeft ook een boven- en onderkracht, en wanneer een speler aan de beurt is in de initiatiefvolgorde, bepaalt hij of hij de hoogste kracht van de ene kaart en de onderste kracht van de andere kaart wil gebruiken, of omgekeerd. Spelers moeten echter voorzichtig zijn, want na verloop van tijd zullen ze permanent kaarten uit hun handen verliezen. Als het te lang duurt om een ​​kerker leeg te maken, kunnen ze uitgeput raken en gedwongen worden zich terug te trekken.