Dead of Winter

Dead of Winter

"Crossroads" is een spelserie van Plaid Hat Games die het vermogen van een groep overlevenden test om samen te werken en in leven te blijven terwijl ze geconfronteerd worden met crises en uitdagingen van zowel buiten als binnen. Dead of Winter: A Crossroads Game, de eerste titel in deze serie, plaatst 2-5 spelers in een kleine, verzwakte kolonie overlevenden in een wereld waarin het grootste deel van de mensheid dood of ziek is, naar vlees hunkerende monsters. Elke speler leidt een factie van overlevenden, met tientallen verschillende personages in het spel.

Dead of Winter is een meta-coöperatief psychologisch overlevingsspel. Dit betekent dat spelers samenwerken aan één gemeenschappelijke overwinningsvoorwaarde, maar om elke individuele speler de overwinning te laten behalen, moeten ze ook hun persoonlijke geheime doel bereiken, dat betrekking kan hebben op een psychologische tik die redelijk onschadelijk is voor de meeste anderen in de kolonie, een gevaarlijke obsessie. dat zou het hoofddoel in gevaar kunnen brengen, een verlangen naar sabotage van de hoofdmissie, of (het ergste van alles) wraak op de kolonie! Games kunnen eindigen als alle spelers winnen, sommige winnen en sommige verliezen, of alle spelers verliezen. Werk in de richting van het doel van de groep, maar laat je niet overvallen door een luidruchtige mond die alleen uitkijkt naar hun eigen belangen!

Dead of Winter is een ervaring die alleen kan worden bereikt door middel van tabletop-games, een verhaalgericht spel over overleven door een strenge winter in een apocalyptische wereld. De overlevenden hebben allemaal te maken met hun eigen psychologische imperatieven, maar moeten toch een manier vinden om samen te werken om bedreigingen van buitenaf te bestrijden, crises op te lossen, voedsel en voorraden te vinden en het moreel van de kolonie hoog te houden.

In Dead of Winter nemen spelers regelmatig, moeilijke, sterk thematische, enorm variërende beslissingen, waardoor ze vaak moeten beslissen tussen wat het beste is voor de kolonie en wat het beste voor henzelf is. Het rulebook bevat ook een volledig coöperatieve variant waarin alle spelers werken aan het groepsdoel zonder persoonlijke doelen.

Uitbreidingen en vervolgen Dead of Winter