Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Narabi

Narabi

In Narabi krijgen spelers aan het begin van de ronde 3-4 kaarten gedeeld, waarbij die kaarten ofwel een blanco kaart ofwel een cijfer van 0 tot 9 hebben. kaart kan worden geruild met een andere kaart: verwissel deze met een rode kaart, een kaart met een even nummer, een kaart met een hoger nummer, enzovoort. Je kunt alle regels op kaarten die voor je liggen bekijken, maar je kunt niet aan anderen vertellen wat die regels zijn. U kunt de volgorde van de kaarten die voor u liggen niet wijzigen.

Tijdens een beurt moet een speler een van zijn kaarten (volgens de regel van die kaart) ruilen met de kaart van een andere speler, waarna iemand die beweging op een kaart registreert. Blanks worden met het oog op swaps beschouwd als 0 en een even getal. Als een van uw kaarten is verwisseld, kunt u de regel bekijken op de kaart die u ontvangt. U kunt zetten aan anderen voorstellen of vragen aan hen stellen, en zij kunnen met "ja" of "nee" antwoorden zolang ze de regel niet op een van hun kaarten identificeren.

Als u alle getallen in numerieke volgorde (zonder rekening te houden met lege velden) met de klok mee of tegen de klok in plaatst voordat u een 25e zet zou moeten doen, wint u allemaal het spel. De score van je team is "Geweldig", "Goed", "Verschrikkelijk", enz. Gebaseerd op het aantal zetten dat je nodig had om te winnen. Als je niet wint, dan moet je allemaal erger zijn dan vreselijk, wat inderdaad heel erg is.

In de expertmodus van het spel kun je helemaal niet praten en kun je het wisselen van een speler bij je volgende beurt niet ongedaan maken.